Propolisz szirup
2023. augusztus 15. írta: Gonzlik

Propolisz szirup

A propolisz – más nevén mézszurok – számtalan jótékony hatással bír. Több, mint 200 féle anyag keveréke! Szirupja és tinktúrája házipatikánk alapja is lehet, ráadásul otthon is egyszerűen elkészíthetjük, minden alkotóeleme és hatóanyaga a természetből származik.A propolisz – más nevén mézszurok – számtalan jótékony hatással bír. Több, mint 200 féle anyag keveréke! Szirupja és tinktúrája házipatikánk alapja is lehet, ráadásul otthon is egyszerűen elkészíthetjük, minden alkotóeleme és hatóanyaga a természetből származik.
Gyulladásgátló, fertőtlenítő, gombaölő
A londoni Nemzeti Szív és Tüdő Intézet kimutatta, hogy a propoliszban található bioflavonoidokhoz a baktériumok törzsei nehezen vagy egyáltalán nem tudnak alkalmazkodni, így a propolisszal olyan baktériumok is elpusztíthatóak, amelyek már rezisztenssé váltak az ismert antibiotikumoknak. Mind e mellett a propolisz szirup természetes ellensége a fáradtságnak, stressznek, túlterhelésnek, a koncentrációs nehézségeknek, a teljesítménykényszernek, a kimerültség érzetének vagy az öregség ismert tüneteinek. Kúraszerű alkalmazása dinamikussá,  munkaképessé, egészségessé és eredményessé teszi az embert.
Propolisz szirup Hozzávalók5dkg méhszurok (propolisz), 2dl víz, 5dkg méz
Készítési módjaA propoliszt egy kis edényben a vízzel, fedő alatt, lassú tűzön elkezdjük főzni egészen addig, amíg a felére nem fő. Még melegen átszűrjük és mikor langyosra hűlt hozzáadjuk a mézet. Alaposan elkeverjük és üvegbe töltjük, hűvösön tároljuk.
Felhasználási javaslatokA propolisz szirup bevehető hígítatlanul vagy felhígítva hideg vagy meleg vízben, valamint teában is. Nem ajánlatosak a tejtermékek vagy a savanykás italok, mert ebben az esetben a kellemes ízét részben elveszti.
Torok és nyálkahártya vírusos fertőzések és gyulladások csökkentésében és megelőzésében.Kezdődő és kialakult megfázások tüneteinek csökkentésében és a szervezet regeneráló képességének helyreállításában.Krónikus fáradtság, koncentrációs nehézségek leküzdésében.Stressz okozta túlterhelések tüneteinek csökkentésében.Immunrendszer erősítésében.Köhögési rohamok csökkentésében.

A bejegyzés trackback címe:

https://osigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr4518193463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása