Az orvosi piócával való kezelés, tulajdonképpen egy enzimterápia
2020. január 29. írta: Gonzlik

Az orvosi piócával való kezelés, tulajdonképpen egy enzimterápia

3000 éve Ázsiában már elengedhetetlen alkotórésze volt a gyógyítók kelléktárának az orvosi pióc

Amikor a hirudin medicinálist, (orvosi pióca) elhelyezzük a beteg testén a piócánk az első harapást követően hirudint, és fájdalomcsillapítót juttat szervezetbe, majd egy állapotfelmérést végez ekkor *felméri*, hogy milyen enzimeket állítson elő, és juttassanak a szervezetbe azért, hogy optimálisan jó minőségű táplálékhoz jusson.
A legtöbbet a *hirudin* nevezetű enzimből állít elő, de ezen kívül minimálisan 80 féle  maximálisan 140 féle enzimet betegségektől függően állít elő. Csupán 80-at sikerült sikerült beazonosítani, amit az orvosi pióca állít elő. A leg látványosabb hatása ezeknek az enzimeknek, a vér állapotváltozásán fekélyes gyógyitásokban  mutatkozik meg.

A kezelés előtti beteg vér állapotváltozása piócakezelés után

Az enzimek nemcsak kémiai, hanem biológiai szinten is működnek. Ők szolgáltatják számunkra azt az energiát, amit életenergiának, életerőnek, vitalitásnak is nevezhetünk. E nélkül az ember pusztán vitaminokból, ásványi anyagokból, vízből és fehérjéből álló élettelen vegyianyag-rakás lenne.

A tudomány mára már sok ezer enzimet azonosított, de vélhetően még több az, amit nem ismerünk. Ezek közül az ún. anyagcsere enzimek működtetik testünket, az emésztőenzimek dolgozzák fel táplálékunkat, s a nyers ételekben található táplálékenzimek azok, melyek segítik / segítenék élelmünk tökéletes megemésztését.

Nézzük meg mivel is ajándékoz meg bennünket az orvosi pióca egy kezelés alkalmával.
Nagyon fontos megjegyezni, hogy ezek az enzimek amelyeket az orvosi pióca termel természetes, mellékhatások nélküli anyagok.

Enzim táplálkozás - Kulcs a fiatalság megőrzéséhez és az élet meghosszabbításához (Dr. Edward Howell)

Az alábbi enzimeket is termeli az orvosi pióca  

A *hirudin*

Fehérjetermészetű anyag, mely a piócák nyálmirigyében termelődik.
A véráramba kerülő hirudinnak trombin, véralvadásgátló, nyirokkeringést élénkítő, immunizáló és érgörcsoldó hatása van.
De talán a legfontosabb tulajdonsága az érfalakra gyakorolt hatása, ugyanis a hirudin képes feloldani az érbelhártya alatt először kásaszerű anyagot tartalmazó, később kalcium lerakódása miatt megkeményedő plakkokat még a periférikus kapilláris erekben is.
Ezzel elősegítve a véráram normalizálását, a plakkok feloldása után a vér akadálytalanul tudja szállítani a sejtek számára nélkülözhetetlen oxigént és tápanyagokat.

Kataláz

Segít megvédeni a sejtjeiket a felszabaduló hidrogén-peroxidtól Bizony, H2O2-t nem csak a gyógyszertárban lehet kapni, mi magunk is termeljük teljesen normális életvitel mellett is. Az emberi szervezet öregedését elősegítő folyamat mikor is bizonyos enzimek termelése elkezd csökkenteni, majd bizonyos életkor elérését követően leáll a termelése, sok ilyen anyag van, de talán az egyik legfontosabb öregedést gátló enzim a KATALÁZ Mivel azonban a hidrogén-peroxid egy igen roncsoló anyag, igyekszünk – mi élőlények – minél hamarabb semlegesíteni: vizet és ártalmatlan oxigént csinálunk belőle.(Igen, vannak “ártalmas” oxigénformák is.) A kataláz enzim villámgyorsan képes nagyon sok hidrogén-peroxid molekulát hatástalanítani. A Kataláz jelenlétét úgy tudjuk kimutatni, hogy hozzáöntünk a vizsgálni kívánt anyaghoz egy kis hidrogén-peroxidot, és ha buborékol, akkor van benne kataláz.

invertáz

A szervezetünkbe kerülő répacukrot tudja elbontani szőlő és glukoz tartalmú vegyületté.i Invertáz (invertin, szükráz), szerves enzimfajta, a nádcukrot víz felvételével szőlő és gyümölcscukor-molekulákra bontja (l. invertcukor és Inverzió). Az állat és növényvilágban nagyon el van terjedve. Penészgombák, baktériumok testében, valamint az emberi vékonybél felső részletében is előfordul amíg egészségesek vagyunk.

Proteáz

A húsok lebontásában játszik szerepet A proteázok (v. peptidázok) fehérjebontó enzimek. A hidrolázok csoportjába tartoznak. Minden élő sejt számára létfontosságúak, ezért a növényekben éppúgy megtalálhatók, mint az állati szervezetekben.A proteázok a fehérjékben található peptidkötések hidrolízise révén bontják le a fehérjéket kisebb peptidekre, majd aminosavakra. Az egyes proteázok jól definiált szekvenciát felismerve hasítanak. Az élő szervezetekben a különböző specificitású enzimek működése jól kiegészíti egymást.A növényi proteázok közül a legismertebb a papaya (trópusi dinnyefa) gyümölcséből nyerhető papain, amit húsok érlelésére és húspuhító sók készítésére használnak. Hasonló hatással bír az ananászban található bromelin.

lipáz

A lipáz a hasnyálmirigy által termelt enzim a bélben a zsírok, olajok lebontása során a triglicerideket bontja zsírsavakra.

Amiláz

Liszt gabonafélék elbontása a feladata, hiánya lehet a felelőse a lisztérzékenységért a pióca ezt az enzimet is legyártja.
Az amilázok a keményítő cukrokká bontását végző enzimcsalád, amelyek egyaránt megtalálhatók növényekben és állatokban. Az ember szervezetében a nyálban és a hasnyálmirigy váladékában fordul elő. Keményítő tartalmú élelmiszert elég sokáig rágva enyhén megédesedik az ember szájában, ami az enzim működésének a következménye.

 Nagy mennyiségű enzimtartalmának köszönhetően bizonyos esetekben a hirudóterápia alkalmazható Alopecia kezelésére is.  

kapcsolat

 

Forrás: 

Európai akkreditációval rendelkező piócafarm tanfolyami anyagából.

Copyright © 2016

Az oldalon található információk, kezelések
nem helyettesítik a szakorvosi véleményezést.
A kezelés megkezdése előtt forduljon szakorvoshoz.

Forrás[szerkesztés Dr. Edward Howell
Robert A. Weinberg: Ha egy sejt megkergül –
Hogyan alakul ki a rák; Vince Kiadó, 1999
Szekeres László: Szerves kémia; Mezőgazdasági Kiadó

Megjegyzés: a fenti értekezés nem egyenértékű az orvosi értekezésekkel, csupán tájékoztató jelleggel bír, különös tekintettel a piócakezelésekre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr6515434896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása